Site Overlay

Elavtal

Oavsett om det är din gas eller el, det tar lite tid att hitta en ny elleverantör och plan du är nöjd med. De viktigaste stegen i processen är att förstå elavtalet, överväga rabatter i termer av långsiktiga kostnader och se till att du är tydlig på nyckelvillkoren.

Om du följer dessa steg kommer du sannolikt att sluta med ett konkurrenskraftigt kontrakt och eventuellt spara mer på dina elkostnader.

Spara pengar

Ett av de enklaste sätten att spara pengar är att byta elleverantör regelbundet. Så vi ska ta en titt på några av de vanligaste frågorna vi får om processen för att göra det så enkelt som möjligt för dig att byta och spara! 

Det handlar om att peka dig i rätt riktning mot att spara pengar och ett av de bästa sätten att spara på dina hushållsräkningar är att byta gas- och elleverantör regelbundet.

Men många skräms av processen. Så vi vill lyfta slöjan och låta dig veta hur snabbt och enkelt det är för dig att göra!

Sättet industrin fungerar på

De flesta av Sveriges elleverantörer lägger huvuddelen av sin el för att koppla ihop nya kunder genom att ge dem de billigaste erbjudandena. 

Men dessa rabatterade erbjudanden löper vanligtvis ut efter 12 månader. Och vad händer då? Du stöter på leverantörens “standardpriser”, vilket i grunden betyder deras högsta pris, utan någon rabatt.

Och det här är vad du vill undvika.

När du har flyttat till en standardavgift med din leverantör bör du omedelbart göra en av två saker:

  1. Ring din leverantör och be dem att förlänga din rabatt med ytterligare ett år och hoppas att de kommer att göra det, eller
  2. Byt till en ny leverantör – oavsett vilken som erbjuder bäst rabatt till nya kunder

Det kan tyckas som en smärta att göra detta varje år, men ett kort telefonsamtal eller besök på bonkers.ie och du kanske kan spara dig lite seriösa pengar.